BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Mínuszban indította a napot a fővárosi részvénypiac

A BUX 0,01 százalékos csökkenéssel, 40 764,67 ponton nyitott.

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 2,93 pontos csökkenéssel, 40 764,67 ponton nyitott csütörtökön.

A szerdai záró értékéhez képest 0,01 százalékkal gyengült.

Eltérő álláspontra helyezkedtek az elemzők

Móró Tamás, a Concorde Értékpapír Zrt. vezető elemzője elmondta, hogy stabil, enyhe emelkedés várható a magyar piacon.

Hozzátette, hogy az amerikai jegybank szerepét betöltő szövetségi tartalékbankrendszer, a Fed szerdai döntése csalódást keltett a befektetőkben, ugyanis a piaci szereplők a szerdán bejelentett irányadó dollárkamat csökkentésnél nagyobb mértékű kamatvágásra számítottak.

Az elemző ugyanakkor megjegyezte, hogy a BÉT vezető részvényei közül a Molt és a Richtert kevésbé érinti a Fed döntésének nemzetközi hatása.

Varga Zoltán, az Equilor Befektetési Zrt. szenior elemzője szerint kissé negatív hangulatban indulhat a kereskedés a BÉT-en a Fed-döntés miatt.

Az elemző szerint a magyar piac vezető részvényei közül egyedül a Richternek pozitív a technikai képe, a gyógyszergyártó árfolyama az 5300 forintos ellenállási szint felé igyekezhet. Az OTP-nél 12 100-12 200 forint között húzódik a következő fontosabb támasz, az elemző úgy véli, hogy egyelőre nem látszanak fordulatra utaló jelzések, folytatódhat az árfolyam csökkenése a csütörtöki kereskedésben. A Mol árfolyama a 3000 forintos támaszon zárt, letörése esetén 2950 forintig eshet vissza a részvények árfolyama rövid időn belül. A Magyar Telekom jegyzése jelentős csökkenést mutatott a szerdai kereskedésben, 425 forintnál található rendkívül fontos támasz.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.