BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Mínuszban nyitott a fővárosi részvénypiac

A BUX 40 612,72 ponton nyitott hétfőn.

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 2,70 pontos csökkenéssel, 40 612,72 ponton nyitott hétfőn.

A pénteki záró értékéhez képest 0,01 százalékkal gyengült.

Emelkedéssel indulhat a kereskedés hétfőn a Budapesti Értéktőzsdén (BÉT)

Kocsis Márió, a Concorde Értékpapír Zrt. elemzője elmondta, hogy az ázsiai piacok kisebb pluszban tartózkodnak, nagy vételi erő nem látható a kínai-amerikai kereskedelmi háborús feszültségek miatt, ugyanakkor a pénteki eladások után kisebb visszapattanás rajzolódik ki, és ugyanez tükröződik a határidős indexeken is, így a magyar tőzsdén is enyhe emelkedés lehet.

Varga Zoltán, az Equilor Befektetési Zrt. szenior elemzője szerint is enyhe emelkedéssel indulhat a kereskedés hétfőn.

Hozzátette, hogy a vezető részvények közül a múlt pénteken hajnalban közzétett negyedéves jelentés hatására jelentős emelkedéssel zárt pénteken az OTP árfolyama, azonban egyelőre a 12 700-12 800 forintos ellenállási tartományt nem tudta áttörni, így ezzel hétfőn ismét próbálkozhat majd a pozitívnak mondható nemzetközi befektetői hangulat miatt.

Az elemző szerint a Mol piacán továbbra is a 3000 forintos szintre érdemes figyelni, mivel annak sikeres áttörése esetén nagyobb tér nyílhat az emelkedés előtt. A Richter árfolyama meghatározó támaszt tört le 5000 forintnál, így a technikai képe negatív, a következő napokban is folytatódhat a csökkenés. A Magyar Telekom jegyzése is csökkent, a következő fontos támasz 405-410 forint között húzódik.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.