BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Pozitív nyitás a BÉT-en

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 38,26 pontos emelkedéssel, 40 760,62 ponton nyitott szerdán.

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 38,26 pontos emelkedéssel, 40 760,62 ponton nyitott szerdán. A keddi záró értékéhez képest 0,09 százalékkal erősödött.

Kocsis Márió, a Concorde Értékpapír Zrt. elemzője elmondta, hogy az ázsiai piacokon mérsékelt emelkedés rajzolódik ki, amely hátterében a kínai-amerikai kereskedelmi vita enyhülése áll.

Az amerikai kormány kedden bejelentette, hogy mégsem sújt pótvámmal bizonyos kínai importtermékeket, egy sor másik árucikk esetében pedig szeptember 1-jéről december 15-ére halasztja a 10 százalékos pótlólagos vámtarifa kivetését.

Donald Trump amerikai elnök közlése szerint a döntésnek az a célja, hogy elkerüljék az amerikai vásárlókat érintő kedvezőtlen hatásokat a karácsonyi időszakban.

Az elemző szerint ez alapvetően pozitív hatással volt a kereskedésre, ugyanakkor továbbra is számos bizonytalanság van a piacokon, ezért a határidős indexek inkább iránykeresést jeleznek előre. Ez jellemezheti a magyar tőzsdét is – tette hozzá.

Megjegyezte, hogy

a szerdai kereskedést a magyar és az eurózónás GDP (bruttó hazai termék) adat mozgathatja.

Tóth Bálint, az Equilor Befektetési Zrt. junior elemzője szerint emelkedéssel indulhat a kereskedés a BÉT-en az amerikai-kínai kereskedelmi konfliktus enyhülésének köszönhetően, amely pozitívan befolyásolta a befektetői hangulatot a piacon.

Az elemző hozzátette, hogy az OTP áttörheti a 12 700-12 800 forintos ellenállási szintet. A Mol árfolyama a 3020 forintos szint alá csökkent, de a nap folyamán várható pozitív hangulatban újra felé kerülhet. A Magyar Telekomnak nem sikerült áttörnie a 425 forintos ellenállást, így negatív korrekció indulhat. A Richter az 5000 forintos támasz letörése óta folyamatosan csökken, kedden új lokális mélypontra jutott, a napokban már jelentkezhetnek a vevők és pozitív korrekció indulhat.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.