BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

A BUX a várt emelkedéssel nyitott a tőzsdén

A BUX 40 186,75 ponton nyitott pénteken.

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 5,85 pontos emelkedéssel, 40 186,75 ponton nyitott pénteken. A csütörtöki záró értékéhez képest 0,01 százalékkal erősödött.

Fotó: Kallus György

A kedvező nemzetközi hangulatnak köszönhetően emelkedést várt az Equilor Befektetési Zrt. szenior elemzője, Varga Zoltán.

Kommentárjában megjegyezte, hogy ugyanakkor a vezető részvények technikai képe jelentősen eltér egymástól. Közölte, a csütörtöki kereskedési nap nyertese az OTP volt, és a bankpapír árfolyama jó eséllyel folytathatja az emelkedést a 12 700-12 800 forintos ellenállási tartomány felé, reggel azonban nem zárható ki egy kisebb negatív korrekció.

A Mol árfolyamának a 2900 forintos szintet kellene áttörnie az emelkedés érdekében, a Richternél pedig 5000 forintnál húzódik hasonló szint. A Magyar Telekom árfolyama lefelé indult a csütörtöki kereskedésben, továbbra is 425 forintnál van meghatározó ellenállási szintje.

 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.