BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

A koronavírus miatt nagy esésben az európai tőzsdék

Az európai terjedésétől való aggodalmak miatt 3-4 százalékos indexcsökkenésnél tartanak a főbb európai értékpapírpiacok.

A koronavírus európai terjedésétől való aggodalmak miatt 3-4 százalékos indexcsökkenésnél tartanak dél körül a főbb európai értékpapírpiacok. 12.20 körül

  • a londoni FTSE-100 index 3,51 százalékos,
  • a frankfurti DAX 3,74 százalékos, míg
  • a párizsi CAC-40 index 3,85 százalékos
  • mínuszban állt.

    Már nyitáskor 2 százalék körüli mínuszban voltak a börzék: Londonban 1,86 százalékkal, Frankfurtban 2,44 százalékkal, míg Párizsban 2,45 százalékkal csökkentek az indexek nyitáskor.

    Olaszországi aggodalmak

    Az olasz fegyveres erők katonái ellenőrzik a vesztegzár alá helyezett észak-olaszországi önkormányzatokból kivezető utakat, az érintett térségben leállították a vasúti és a helyi tömegközlekedést, valamint kaszárnyákat készítettek elő, ahol a fertőzés esetleges terjedésével további személyeket tudnak karanténba helyezni.

    A MarketWatch adatai szerint a legnagyobb esések Olaszországban vannak: az olasz tőzsde már 4 százalék feletti mínuszban állt kevéssel 11 óra előtt.

    Esnek az olasz papírok is: az Intesa Sanpaolo például már 5 százalék feletti csökkenésnél tart.

    Címoldalról ajánljuk

    Tovább a címoldalra

    Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.