BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Bíznak a Fed kamatcsökkentésében

A piacok 100 százalékban biztosak abban, hogy az amerikai jegybank szerepét betöltő Fed márciusi ülésén kamatot csökkent.

Péntek délutáni állapot szerint a piacok 100 százalékban biztosak abban, hogy az amerikai jegybank szerepét betöltő Fed márciusi ülésén kamatot csökkent.

Ezt a várakozást különösen az alapozza meg, hogy a hét eleje óta csaknem 11 százalékkal gyengült a vezető ipari részvények DJIA indexe a New York-i tőzsdén, különösen az új koronavírusnak a globális gazdaságra gyakorolt hatása miatt.

Fotó: Johannes EISELE / AFP

A CME-csoport FedWatch szolgáltatása szerint

a határidős jegyzések 61,6 százalékra teszik annak az esélyét,

hogy a Fed március 18-án záródó kétnapos ülésén az alapkamatot 25 bázisponttal csökkenti a jelenlegi 1,50-1,75 százalékról, míg 38,4 százalék a valószínűsége egy ennél nagyobb, 50 bázispontú vágásnak.

Szerdán a határidős jegyzések alapján a piacok 64,6 százalékos eséllyel még arra számítottak, hogy nem változik az alapkamat, és 35,4 százalékra tették a 25 bázispontú csökkentést.

Egy hete a határidős jegyzések alapján 89 százalék volt annak a valószínűsége, hogy egyáltalán nem változik az alapkamat.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.