BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Emelkedéssel zártak Pesten

A Budapesti Értéktőzsde 1,09 százalékos emelkedéssel fejezte be a napot.

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 474,01 pontos, 1,09 százalékos emelkedéssel, 43 864,82 ponton zárt kedden.

A részvénypiac forgalma 16,5 milliárd forint volt, a vezető részvények a Magyar Telekom kivételével erősödtek az előző napi záráshoz képest.

Baráth Tibor, az Erste Befektetési Zrt. vezető üzletkötője szerint egész nap optimisták voltak a piacok. A magyar is – tette hozzá -, bár az európai indexek még nagyobbat nőttek, a DAX index például 211 pontos, 1,6 százalékos pluszban van. Úgy vélte, nem vállalati hírek vezérelte emelkedésről van szó, minden szegmens nőtt. Egyszerűen úgy érzi a piac, a gazdaságban nem lesz akkora visszaesés a kínai koronavírus miatt – mondta.

Kiemelte, hogy a magyar piacon a Mol jelentős forgalom mellett 1,87 százalékkal erősödött. Hozzátette, az olajtársaság esetében pozitív hír volt, hogy a finomítói marzs a decemberi 2,9 dollárról 4,8 dollárra emelkedett. A Magyar Telekommal kapcsolatban megjegyezte, hogy – közeledve az osztalékfizetéshez – meglepőnek tartja a távközlési papír árfolyamának stagnálását. Huszonhét forint osztalék biztosan idén is lesz, ami 450 forintos árfolyammal számolva 6 százalék – mutatott rá.

A forint piacán kedden folytatódott a Magyar Nemzeti Bank (MNB) hétfői devizaswap-tendere után kialakult trend, délután öt óra előtt 336,40 forinton jegyezték a forintot az euróval szemben. Nap elején az árfolyam volt jóval feljebb is. A vezető üzletkötő szerint látni, hogy az árfolyam lefordult a kritikusabb 338 forintos szintről.

  • A Mol 48 forinttal, 1,87 százalékkal 2618 forintra erősödött, 5 milliárd forintos forgalomban.
  • Az OTP-részvények ára 170 forinttal, 1,18 százalékkal 14 570 forintra nőtt, forgalmuk 9,6 milliárd forintot tett ki.
  • A Magyar Telekom árfolyama nem változott,452 forintot ért, forgalma 211 millió forint volt.
  • A Richter-papírok ára 45 forinttal, 0,69 százalékkal 6590 forintra emelkedett, forgalmuk 1,3 milliárd forintot ért el.
  • A kis és közepes részvények indexe, a BUMIX 3644,54 ponton zárt kedden, ez 5,85 pontos, 0,16 százalékos emelkedés a hétfői záráshoz viszonyítva.

    Címoldalról ajánljuk

    Tovább a címoldalra

    Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.