BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Pluszban nyitott a BUX

A BUX 44 630,46 ponton nyitott pénteken.

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 0,95 pontos emelkedéssel, 44 630,46 ponton nyitott pénteken.

A csütörtöki záró értékéhez képest minimálisan erősödött.

Pozitív nyitásban bíztak az elemzők

Folytatódhat az emelkedés a Budapesti Értéktőzsdén (BÉT) pénteken az elemzők szerint. Józsa Bence, az Equilor Befektetési Zrt. elemzője kommentárjában közölte, a vezető részvények közül izgalmas az OTP mozgása, a bankpapír árfolyamában 15 000 forintnál található meghatározó ellenállási szint, amelynek áttörése esetén a részvények ára 15 500 forintig emelkedhet. A Mol technikai képe továbbra is negatív, a részvények jegyzése a 2500 forintos szint felé közelít.

Az elemző szerint a Richter piacán intenzív negatív korrekció indult, az árfolyam gyengülése esetén 6800 forintnál húzódik az első fontosabb támasz. A Magyar Telekom árfolyama továbbra is a 450-460 forintos tartományban mozoghat.

Móró Tamás, a Concorde Értékpapír Zrt. vezető elemzője elmondta, hogy az OTP árfolyama pénteken akár a 15 000 forintot is meghaladhatja, ugyanis a befektetők érdeklődnek a bankpapír iránt. Ugyanakkor megjegyezte, hogy a Mol továbbra is gyengélkedik részben a nyomott olaj árak miatt.

Az elemző szerint a Richternél a csütörtökön elkezdődött profitrealizálás folytatódhat, így az árfolyama vélhetően a csütörtökön elért szint körül mozog majd.

Móró Tamás közölte, a befektetők pénteken több fontos gazdasági adatra is figyelnek: reggel közli a Központi Statisztikai Hivatal a 2019. negyedik negyedéves GDP előzetes adatát, délután pedig az Amerikai Egyesült Államokból érkeznek a januári kiskereskedelmi forgalomról, illetve az ipari termelésről szóló adatok.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.