BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Csökkenéssel nyitott a BUX

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 1,46 pontos csökkenéssel, 42 606,52 ponton nyitott pénteken.

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 1,46 pontos csökkenéssel, 42 606,52 ponton nyitott pénteken.

A csütörtöki záró értékéhez képest alig változott.

Jelentős zuhanásra számítottak elemzők a Budapesti Értéktőzsdén (BÉT) a negatív nemzetközi hangulat hatására – közölte Józsa Bence, az Equilor Befektetési Zrt. junior elemzője.

Az elemző pénteki kommentárja szerint a nemzetközi hangulat ismét negatívba fordult, miután az Egyesült Államokban és Németországban is jelentően gyorsul a koronavírus terjedése. A volatilitás továbbra is rendkívül magas maradhat, napon belül akár többször is irányt válthatnak az árfolyamok – írta.

A szakértő szerint az OTP grafikonján erős ellenállási szint húzódik 14 500 forintnál, míg támasz 14 100 forintnál látható. A Mol árfolyamában 2250 forintnál húzódik rövid távú támasz, és 2550 forintnál ellenállási szint. A Richternél 7290 forintnál található a következő meghatározó ellenállás, és 6455 forintnál támasz. A Magyar Telekom csütörtökön ismét esett, 400 forintnál látható a következő támasz.

Józsa Bence kiemelte, az OTP az elemzői várakozásoknál nagyobb bevételről és nyereségről számolt be 2019 negyedik negyedévében, a péntek hajnalban publikált gyorsjelentésében.

A cég igazított éves adózás utáni eredménye 29 százalékos emelkedéssel meghaladta a 419 milliárd forintot. A vezetőség bejelentette, hogy 13 százalékkal, 248 forintra tervezi emelni az egy részvényre eső osztalékot.

A Nyomda és a CIG részvényei is kiestek a régiós indexből. A CECE index március 20-ai újrasúlyozásakor kikerülnek az ANY Biztonsági Nyomda és a CIG Pannónia részvényei is a kosárból, ami miatt piaci elemzés alapján több napi forgalomnak megfelelő eladói nyomás nehezedhet a két részvényre.

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 719,94 pontos, 1,66 százalékos csökkenéssel, 42 607,98 ponton zárt csütörtökön.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.