BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Felismeri a koronavírust a Qiagen

Az elmúlt napok piaci visszaesése gyakorlatilag minden szektort sújtott.

Az elmúlt napok piaci visszaesése gyakorlatilag minden szektor részvényeit sújtotta. Most olyan cégek részvényei kerültek fókuszba, amelyek részt vesznek a koronavírus elleni küzdelemben. A Qiagen globálisan élen jár a molekuláris biológiai kutatások és a diagnosztika területén, és ezekhez kapcsolódóan különböző gyorsteszteket is gyárt.

A koronavírussal kapcsolatban pedig külön érdekes lehet a vállalat, mivel a Qiagen a napokban jelentette be, hogy a Kínában folytatott tesztek után globálisan is szállítani tervezi a koronavírus felismerésére készített tesztcsomagjait, ezenkívül a tesztek használatára kérte az FDA jóváhagyását is. Fundamentális oldalról nézve viszont a Qiagenre nemcsak a koronavírus megfékezésében betöltött esetleges szerepe miatt lehet érdemes figyelni, hanem más betegségekkel kapcsolatos kutatásai miatt is. A vállalat pénzügyi teljesítménye az elmúlt években stabil volt, és a bevételei az előrejelzések szerint a korábbi évekhez hasonlóan 4-5 százalékos ütemben bővülhetnek, a nettó eredményhányad pedig a 20 százalékos szint közelében maradhat.

A részvény grafikonját hosszú távon nézve, 2012 óta emelkedő trendben mozog az árfolyam, bár az utóbbi időszakban nagyobb mozgások történtek. Ebben közrejátszott egy felvásárlási ajánlat is, majd ennek meghiúsulása után az árfolyam a 33-34 dolláros szint körül stabilizálódott. A grafikonon viszont jókora rések maradtak, technikai szempontból pedig ezeknek a réseknek a betöltésére is lehet készülni.

Fontos figyelembe venni azt is, hogy az utóbbi napokban a Qiagen sem volt kivétel a tőzsdei visszaesés alól, és azért az európai gyógyszercégek részvényei is rendre csökkentek. A Qiagennél az elmúlt évben voltak változások a vezetőségben, és egy új stratégia kialakítása is folyamatban van, az ezekkel kapcsolatos kockázatokat is érdemes figyelembe venni. A koronavírustesztek szállításai miatti momentum következtében azonban a negatív piaci hangulatban is felülteljesítő maradhat az árfolyam.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.