BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Éledeznek a tőzsdék az óriási esések után

Indexemelkedéssel indult a kereskedés kedden a főbb európai értékpapírpiacokon az előző napi nagy árfolyamveszteségek korrekciójaként, délutánra azonban ismét lefelé mozdultak a mutatók. A BUX is pluszban kezdte a napot, majd így is zárta. Délelőtt és kora délután is bőven nyereségesen álltak az indexek. A New York-i börzék szintén erős pluszban kezdték a kereskedést, a lendület azonban délutánra némileg alábbhagyott. Hétfőn viszont óriásit zuhantak a New York-i értéktőzsde főbb mutatói, Európában is rég nem látott veszteségekkel zártak a vezető tőzsdeindexek, ahogy a BUX is nagyot esett. Az olaj ára többéves mélypontra zuhant.

Amerika is pluszban kezdett

Jelentős, több mint 2 százalékos emelkedéssel nyitottak kedden a New York-i tőzsde irányadó indexei, a befektetők azt remélik, hogy egy globális recesszió elkerülésének érdekében a világ vezető jegybankjai összehangolt monetáris lazítást hajtanak végre.

  • A 30 vezető iparvállalat DJIA-indexe 2,52 százalékos,
  • az S&P 500-as mutató 2,44 százalékos,
  • a technológiai részvények Nasdaq Composite mutatója pedig 3,38 százalékos
  • pluszban indította a kereskedést egy nappal azután, hogy a 2008-2009-es pénzügyi és gazdasági világválság óta nem látott eladási hullám söpört végig a pénz- és értékpapírpiacokon, valamint az árutőzsdéken.

    Amerika úgy fest, felébredt a hétfői rémálomból

    Kedden mindhárom vezető index majdnem 5 százalékos pluszban zárt.

    Európában is korrekció látható

    A páneurópai FTSE EuroFirst 300 index 0,75 százalék, a Stoxx Europe 600 index 0,91 százalék, az euróövezeti EuroStoxx50 index 1,18 százalék emelkedéssel kezdte a kereskedést.

  • Londonban 1,56 százalék erősödést mutatott nyitáskor az FTSE-100 index,
  • a frankfurti DAX 1,25 százalékkal,
  • a CAC-40 Párizsban pedig 1,28 százalékkal
  • kezdte magasabban a kereskedést. Madridban 1,21 százalékkal, Milánóban 1,03 százalékkal nyitott magasabban a tőzsdeindex.

    A nyitást követően folyamatosan erősödtek az indexek délelőtt, ahogy a BUX is emelkedett.

    Pluszban zárta a BUX keddet

    A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe 38 380,60 ponton zárt kedden.

    Hétfőn beszakadtak a világ nagy tőzsdéi

    Óriásit zuhantak a New York-i értéktőzsde főbb mutatói, Európában is rég nem látott veszteségekkel zártak a vezető tőzsdeindexek, ahogy a BUX is nagyot esett. Az olaj ára többéves mélypontra zuhant.

    Fotó: Shutterstock

     

    Címoldalról ajánljuk

    Tovább a címoldalra

    Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.