BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Csökkent a külföldi tőkebefektetés Kínában

Az FDI értéke 216,19 milliárd jüan volt a március végével záródott idei első negyedévben.

Csökkentek a Kínába irányuló külföldi tőkebefektetések az idei első negyedévben éves összevetésben. Az ázsiai ország kereskedelmi minisztériuma szerdán azt közölte, hogy

a külföldi működőtőke-befektetések (FDI) értéke 216,19 milliárd jüan (31,2 milliárd dollár, 1 jüan=45,60 forint) volt a március végével záródott idei első negyedévben, ami 10,8 százalékkal kisebb az egy évvel korábbinál.

A minisztérium adatai szerint az FDI márciusban 14,1 százalékkal csökkent, februárban, amikor leginkább éreztette hatását a koronavírus az ázsiai országban, 25,6 százalékkal esett, míg januárban még 4 százalékkal nőtt.

Fotó: AFP

A kereskedelmi minisztérium adatai szerint a külföldi működőtőke-befektetések értéke tavaly 138 milliárd dollár volt, 2,4 százalékkal felülmúlva az előző évit.

2018-ban az FDI 3 százalékkal, 2017-ben 7,9 százalékkal, 2016-ban pedig 4,1 százalékkal bővült.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.