BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Begyújtotta a rakétákat a Mol és a Richter, remekelt a pesti tőzsde

A BUX a kedden elért 3,1 százalékos erősödéssel maga mögé utasította az európai mezőnyt. Az euró árfolyama egyre távolabb a 400 forinttól.

Kedden is kitartott a befektetők optimizmusa, a tőzsdéken a vevők diktálták a tempót. A meghatározó nyugat-európai részvényindexek kisebb, jellemzően fél százalékos pluszban nyugtázták a napot, míg a magyar tőzsde a nemzetközi mezőnyből kiemelkedve jelentős emelkedést tudhat maga mögött.

A BUX 3,1 százalékkal 40 936 pontig pattant fel, ezzel két hét után sikerült visszahódítani a 40 ezer pontos szintet. 

A hazai parkett felülteljesítése elsősorban a Mol és a Richternek volt köszönhető, 

az olajrészvény 4,5 százalékkal egészen 3030 forintig, a gyógyszergyártó kurzusa pedig 4,2 százalékkal 7210 forintra erősödött. Kivette a részét az emelkedésből az OTP is, amely két százalékkal drágulva 8760 forintig jutott. A nagypapírok közül egyedül a Magyar Telekom nem tudta tartani a lépést, a távközlési papír árfolyama 0,3 százalékos ereszkedés után 342 forinton pihent meg.

BÉT, magyar tőzsde
Fotó: Kallus György / VG

A pesti parkett legjobban teljesítő papírja az öt százalékot ralizó Rába volt, míg a legnagyobb, bő 10 százalékos veszteséget a ViVeTech részvényesei könyvelhették el.

Jó napja volt a forintnak is, a hazai az euróval szemben 0,7 százalékkal értékelődött fel, ezzel tovább távolodott a 400-as szinttől. Az európai fizetőeszközt 394,6 forinton jegyezték a tőzsdezáráskor.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.