BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Hitetlenkedik a forintpiac

A hajnali 401 forint körüli euróárfolyam nem bizonyult tartósnak, ugyanis bő másfél óra alatt tegnap délutáni értéke köré esett vissza a forint-euro keresztje.  10 óra után 405,30 forintot kellett adni egy euroért. Miután a jegybank csütörtök reggeli lépése nem volt elég, kénytelenek voltak tegnap délután megerősíteni az üzenetet egy rendkívüli kamatdöntés bejelentésével, a kormány részéről pedig a kormányinfó mellett még Orbán Viktor is megerősítette, hogy készek vagyunk a kompromisszumra. Ami arra utal, hogy a piac még mindig nem hiszi el a kormányzat eltökéltségét. 

Hungarian coin of 10 forints lies on a dark surface closeup. Money of Hungary. News about economy or currency. Loan and credit. Tax and inflation. Magyar forint. Blue-green tinted vertical stories

Fotó: Shutterstock

A változékony ázsiai hangulat és az enyhén negatív európai szentiment ellenére is felfelé indult a BUX index nyitáskor, de az erő elfogyott, és 10 óra utánra 0,2 százalékos mínuszba került a mutató, 39600 pont környékére. 

Az OTP csütörtökön a 8 330 forintos ellenállás felett zárt, így megnyílt a tér a további emelkedés előtt. A bankrészvény az első órában már a 8 500 forintos ellenállást tesztelte.A MOL előző nap a 2 900 forintos támasz alá csúszott, ám péntek reggel ismét feltornászta magát a technikai szintre, s lendületes visszateszt tanúi lehetünk.
A Richter képe még mindig pozitív, s 7 300 forint felé lépeget.
A Magyar Telekom 2,5 milliós forgalommal átaludta az első kereskedési órát. Ellenben a tegnapi záróáron nyitáskor kötöttek 3,89 milliót a Zwackra, ami igazán meglepő aktivitás a pesti parkett csipkerózsikájától.
 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.