BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Még hogy rossz hónap az október a tőzsdéken? Ma is remekelt Amerika

Rossz lóra tett, aki esést várt. Június óta nem volt ilyen jó hét.

Mínuszban nyitottak pénteken az amerikai tőzsdeindexek, de hamar elmúlt a pesszimizmus a befektetők körében, sőt: a Nasdaq, a Dow Jones és az S&P 500 index szinte lendületvesztés nélkül emelkedett a hét utolsó kereskedési napján, ennek eredményeképp közel 2,5 százalékos pluszt produkáltak a tőzsdemutatók. 

Fotó: Angela Weiss / AFP

De mi kellett ahhoz, hogy június óta legjobb hetüket zárják a tengerentúli tőzsdék? A felmentő sereg ezúttal is a kötvénypiacról érkezett, ahol 4,3 százalékos hozamszintet elérve megállt az eladói nyomás és megtorpant a tízéves referencia-állampapír hozamának további emelkedése. Mindez azt jelenti, hogy a 3752 pontos S&P 500 zárás némi megnyugvást hozhat a piacra, hogy talán sikerül eltávolodni a 200 hetes mozgóátlagtól és elkerülhető a piacok összeomlása, amelyre már túl sok elemző/szakértő figyelmeztet. 

 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.