BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Az OTP erősödhet, és a Telekom képe is pozitív

Alul a 40 ezer pontos támasz, felül pedig a 41 ezer pontos ellenállási szint szorítja a hazai részvényindexet, a rövid távú trend emelkedő. Várhatóan sikerül szignifikánsan átvinni az említett ellenállást, amivel újabb ezerpontos emelkedés jöhet.

A vezető részvények közül az OTP esetén van tér rövid távon felfelé, míg a Mol grafikonján a 2500 forintos ellenállásra érdemes figyelni, amelynek áttörése nagyobb emelkedést hozhat. A Richter fontos ellenállásnál akadt el, a Magyar Telekom technikai képe viszont pozitív.  

 

Szűk tartományban mozog az OTP árfolyama: felfelé is van még tér, amennyiben sikerülne a 9 ezer forintos szint felett zárni, elérhető lehet a 9360 forintos ellenállási szint. Ugyanakkor meghatározó támasz csak 8571 forintnál található, az 50 napos mozgóátlag. Az indikátorok nem mutatnak irányt, de amennyiben a nemzetközi befektetői hangulat is lehetővé teszi, az emelkedésnek van nagyobb esélye.

Továbbra is jól szerepel a Richter, most viszont fontos ellenálláshoz ért a jegyzés, amely az emelkedő trendcsatorna felső trendvonala 8250 forintnál. Amennyiben a későbbiekben sikerülne áttörni, elérhető lehet a 8400–8500 forintos tartomány is, az RSI indikátor alapján még lehet tér felfelé. Negatív korrekció esetén az első fontosabb támasz 7945 forintnál húzódik.

A Mol árfolyamában nincs érdemi változás, továbbra is a 2400–2500 forintos, szűk tartományon belül mozog a jegyzés. Jelenleg a 30 napos mozgóátlag is gyengébb ellenállást képez 2469 forintnál. Amennyiben a későbbiekben sikerül áttörni a 2500 forintos szintet, minimum 130 forintos emelkedés jöhet. Péntek hajnalban teszi közzé a vállalat a második negyedéves eredményeit, ami nagyobb mozgást indíthat.

Végre sikerült kitörni a Magyar Telekom árfolyamának, és rögtön el is szaladt 300 forintig, ahol megakadt a mozgás. Negatív korrekció indult, a 30 napos mozgóátlag közelében érdemes lehet a vételi lehetőségeket keresni, amely jelenleg 291,75 forintnál húzódik. A következő emelkedő hullámban az árfolyam áttörheti a 300 forintos szintet, és elérhető lehet a 310 forintos ellenállás.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.