BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Kisebb rössel, de tovább araszolhat a BUX

A vezető részvények közül továbbra is izgalmas lehet a Mol mozgása, az OTP árfolyamában pedig mindenképpen egészséges lenne egy korrekciós hullám.

A 44 ezer pontos támasz megtartotta a hazai részvényindex árfolyamát, majd onnan tovább araszolt felfelé, de nincs nagy lendülete az emelkedésnek. Mindenesetre amíg az emelkedő trend él, nem kell nagyobb visszaesésre számítanunk. A vezető részvények közül továbbra is izgalmas lehet a Mol mozgása, az OTP árfolyamában pedig mindenképpen egészséges lenne egy korrekciós hullám.

Jelentős emelkedésen van túl a bankpapír kurzusa

Az OTP árfolyama a szerdai napon belüli negatív korrekció során nem érte el a fontos támaszokat, majd visszakapaszkodott a jegyzés a 10 500 forintos szint fölé. Az RSI-indikátor továbbra is a túlvett tartományban van, és hamarosan eladási jelzést adhat, amint visszatér a 70-es szint alá. Meghatározó támaszt továbbra is a zöld emelkedő trendvonal, majd a kétszáz napos mozgóátlag képez 10 100 és 9922 forintnál, ahol kedvezőbb vételi lehetőségek adódhatnak a későbbiekben.

A Richter árfolyama az ötvennapos mozgóátlagot tesztelte, majd a 61,8 százalékos Fibo-szintről fordult, amely 7940 forint közelében képez fontos támaszt. Innen indult egy kisebb emelkedő hullám, de a harmincnapos mozgóátlag és a 76,4 százalékos Fibo-szint fontos rövid távú ellenállást képez a 8120–8160 forintos tartományban, ott megakadhat a mozgás.

8000 forint felett magaslati levegő várja a Richtert

Újabb fontos akadályt sikerült átlépnie a Mol árfolyamának, jelenleg a kétszáz napos mozgóátlag és az 50 százalékos Fibo-szint képez meghatározó támaszt 2740 forint közelében. Ha sikerül felette megkapaszkodnia, a 2840 forintos ellenállás felé veheti az irányt a jegyzés, ahol a 38,2 százalékos Fibo-szint, majd kicsivel felette az április óta tartó csökkenő trendvonal várja. Ott azonban kifulladhat az emelkedő hullám.

Elemzők alulértékeltnek tartják az olajszektor részvényeit, így a Molét is

Nagyobb korrekció nélkül araszolgat felfelé a Magyar Telekom árfolyama. A 324 forintos szintre érdemes figyelni, ha felette tud maradni, folytatódhat az emelkedés. Ugyanakkor az RSI-indikátor itt is a túlvett tartományban van, egészségesebb lenne egy negatív korrekció az újabb emelkedő hullám előtt. Támaszt egy emelkedő trendvonal jelent 318 forintnál, majd 310 forintnál a 223,6 százalékos Fibo-szint.

A csökkenő kötvényhozamok kedveznek a Telekom árfolyamának

 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.