BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Forint: elillant az optimizmus

Pedig az elemzők már kezdtek berendezkedni a 400 alatti szintek visszatérésére.

Azok után, hogy szerdán 404 forintnál kevesebbért is adták az eurót a devizapiacon, csütörtökre kissé rosszabbul áll a magyar fizetőeszköz szénája, az euró-forint kurzus 407 felett jár. Pedig az elemzők már kezdtek berendezkedni a 400 alatti szintek visszatérésére. 

forint
Fotó: Vémi Zoltán / Világgazdaság

A Raiffeisen Bank elemzői úgy látják, a lélektani szintek visszatesztelése még az év végéig megtörténhet, sőt látótávolságon belül van a 397,6 forintnál lévő 200 napos mozgóátlag is. A KBC szakértői szerint a fordulatot csütörtökön az hozta el, hogy a dollár erősödik, hiszen a Fed kamatdöntése után fordult a trend, újra lefelé tart az euró-dollár, a mai napon 1,07-ról 1,06-ig ereszkedett vissza a jegyzés. 

 

Az ING Bank elemzői friss jegyzetükben azt emelték ki, hogy az elmúlt hetek erősen ingadozó forintárfolyama nyilvánvalóan az EU és a magyar kormány közötti drámai tárgyalásokat tükrözi. „Bár a történetnek még mindig nincs vége, a kézzelfogható előrelépés a forintot az erősebb oldalon tarthatja.” 

Összességében a magyar fizetőeszköz erősödését várják, jövő év elejére pedig 400 forintnál alacsonyabb euróárfolyamot prognosztizálnak.

 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.