BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Rövid távon erősödés várható az OTP-részvényektől

Erős vételi jelzés alakult ki a bankpapírban, 10 500 forintig nincs igazán ellenállás.

Az utóbbi hetekben intenzíven zuhant a BUX index, az árfolyam a múlt hét során 42 500 pontig esett, ahonnan pénteken megérkezett a fordulat. A BUX-ban kialakult egy támasz, ha a 42 500 pont körüli szint nem törik, akkor nagy valószínűséggel folytatódhat a pénteken indult emelkedés. A következő ellenállás 44 300 pontnál húzódik.

Február közepén indult egy csökkenő szakasz az OTP-ben, amelynek során 11 400 forintról 9900-ig esett az árfolyam. A múlt hét során egy erős támaszszinthez érkezett a részvény, a 9000–10 000 forint közötti zóna megérintése után a múlt szerdai és csütörtöki kereskedés második felében már megérkeztek a vevők, és sikerült az árfolyamnak visszapattannia a támaszról. Péntek hajnalban a társaság publikálta a negyedéves gyorsjelentését, a

várakozásoknál kedvezőbb számok elhozták a vevőket, és stabil emelkedéssel zárta az OTP a hetet. Erős vételi jelzés alakult ki a bankapapírban, rövid távon folytatódhat az emelkedés, 

ellenállások 10 500, 10 900 és 11 400 forintnál húzódnak.

Támaszról pattant az OTP Bank árfolyama

A Mol legutóbbi csúcspontja február közepén alakult ki 2842 forintnál, ahol elakadt az emelkedés és határozott csökkenés indult. Az utóbbi napokban intenzív esés rajzolódott ki a Molban, a pénteki kereskedést 2564 forintnál zárta az árfolyam. A 2570 forintnál húzódó támasz a múlt hét során elesett, így megnyílt a tér a további esés előtt, a következő támasz 2400 forintnál húzódik. 

Egyelőre nem láthatók fordulós jelzések a részvényben, rövid távon további esés valószínű.

A Richter legutóbbi csúcspontja tavaly decemberben volt 9100 forintnál, ezt a szintet 2021 során több alkalommal is próbálta áttörni az árfolyam. Az erős ellenállásszint elérése egybeesett a gyógyszerszektorra kivetett különadó bejelentésével, így tavaly decemberben hirtelen esni kezdett az árfolyam. Az eladói nyomás azóta sem enyhül az árfolyamban, és jelenleg már 7500 forint környékén jár az árfolyam. 

A business person tracking the technical movement of a stock chart on a computer screen. A business person tracking the technical movement of a stock chart on a computer screen.
Fotó: Getty Images

A negyedéves gyorsjelentés sem tudta emelkedő irányba fordítani az árfolyamot, fordulatra utaló jeleket egyelőre nem látni a részvényben, a következő vételi lehetőség egy mélypont kialakulása után rajzolódhatna ki. Addig folytatódhat a lemorzsolódás, a következő erős támasz 7100 forintnál található.

A Magyar Telekom a várakozásoknál kedvezőbb negyedik negyedéves gyorsjelentést publikált február végén. Az eredmények közzététele után nagyot ugrott felfelé az árfolyam, majd egy szűk sávban kezdett oldalazni 387–403 forint között. A Magyar Telekom árfolyama hónapok óta emelkedő trendben mozog, a technikai kép továbbra is kedvező. A jelenleg látható átmeneti megálló után folytatódhat az emelkedés, 415 és 438 forintnál találhatók a következő ellenállások.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.