BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Jó formában a Mol, az OTP még erőt gyűjt

Folytatódhat az emelkedés a hazai börzén, a BUX következő ellenállása a 46 500 pontos lokális maximumnál húzódik.

A BUX indexben február során volt egy lejtmenet, majd március közepén érte el az árfolyam a mélypontját 39 800 pontnál. Az elmúlt hetek már az emelkedésről szóltak, a múlt pénteki kereskedést 44 100 pontnál zárta az index. Folytatódhat az emelkedés, a BUX következő ellenállása a 46 500 pontos lokális maximumnál található.

Az OTP megtalálta a helyes irányt, de még nem idézi régi szép napjait.

Az OTP-ben február közepén indult egy csökkenő szakasz, amelynek során 11 400 forintról indult esésnek az árfolyam. Március közepén rendkívül megnőtt a volatilitás a bankpapírban, 9000 forint alatt is járt a kurzus, ahonnan egy éles fordulat következett, és néhány nap alatt 10 400 forintig kapaszkodott vissza az árfolyam. Ezt követően kialakult egy sáv 9650–10 400 forint között. Jelenleg ezen belül mozog az árfolyam, további emelkedés akkor várható, ha sikerülne az OTP-nek a 10 400 forintos ellenállást áttörnie. Felette a következő erős ellenállás 11 400 forintnál húzódik.

A Mol árfolyama egy hónapig tartó mélyrepülés után március közepén érte el a mélypontját, 2350 forintnál. Itt megérkezett a fordulat, és jelenleg is tart az emelkedés, múlt pénteken már 2700 forint fölé kapaszkodott az árfolyam. Rövid távon van tere a további emelkedésnek, a következő ellenállás 2850 forint magasságában húzódik.

A Richter március végén érte el a mélypontját 7200 forintnál, ahonnan sikerült emelkedő irányba fordulnia. Néhány napos intenzív emelkedés következett április elején, amely elakadt 8000 forintnál, és oldalazás kezdődött 7650–8000 forint között. Múlt pénteken ismét megjelentek a vevők, és látványosan emelkedett az árfolyam. A következő erős ellenállást a 9100 forintnál található korábbi csúcspont jelenti, ezt a szintet 2021 során több alkalommal is próbálta áttörni az árfolyam. Legutóbb tavaly decemberben érte el az ellenállást a Richter, majd a gyógyszerszektorra kivetett különadó bejelentése után indult el látványosabb esés. A csökkenő szakasz azonban lezárult, jelenleg ismét van tere az emelkedésnek.

A Magyar Telekom árfolyama töretlenül emelkedik, múlt pénteken már 423 forintig kapaszkodott a kurzus, amely több mint egyéves csúcsot jelent. A drágulás tavaly októberben kezdődött, azóta több mint 50 százalékot emelkedett a részvény nagyobb korrekció nélkül. Közeledik egy erős ellenálláshoz az árfolyam, amely 438 forintnál húzódik. A technikai kép továbbra is kedvező, folytatódhat az emelkedő trend, de a 438 forintos ellenállás átmenetileg megállíthatja az árfolyamot.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.