BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Felbosszantották a tőzsde bikáját, ropiként törtek előtte az ellenállások

A vezető részvények közül az OTP, a Mol és a Richter is fontos ellenállásokat tört át, így egy kisebb negatív korrekciót követően van esély arra, hogy tovább folytatódik az emelkedés a hazai tőzsdén.

A csütörtöki kereskedésben hatalmas robajjal támadt fel a BUX index, pénteken pedig már a 45 ezer pontos szintet közelítette meg. A vezető részvények közül az OTP, a Mol és a Richter is fontos ellenállásokat tört át, így egy kisebb negatív korrekciót követően van esély arra, hogy tovább folytatódik az emelkedés a hazai tőzsdén.

Volt, aki már féltette az OTP részvényeit, hogy képtelenek 10 ezer forint felett tapadni.

A 200 napos mozgóátlag alól fordult az OTP árfolyama, több fontos ellenállást is áttört a csütörtöki kereskedésben, végül a 76,4 százalékos Fibo-szint közelében akadt meg a menetelés. Kisebb negatív korrekciót követően később folytatódhat az emelkedés: elsőként a 10 500 forintos szintet célozhatja meg, majd a piros csökkenő trendvonalat, amely jelenleg 10 680 forintnál húzódik.

Egy erős negyedéves jelentés megerősítheti az emelkedő trendet a Richter részvény árfolyamán.

A Richter árfolyama folyamatosan emelkedett, áttörte a 200 napos mozgóátlagot, majd az 50 napos mozgóátlagnál állt meg. Innen jöhet egy korrekciós hullám, de amennyiben a 200 napos mozgóátlag és a meredeken emelkedő trendvonal felett maradunk, később folytatódhat az emelkedés, a következő potenciális ellenállás 8450 forint közelében található.

Lehet, hogy ez már az osztalékrali a Molban.

Izgalmas a Mol technikai képe is, miután a csütörtöki emelkedéssel áttört minden fontos mozgóátlagot, majd a tavaly április óta tartó csökkenő trendvonalat, illetve az 50 százalékos Fibo-szintet is. Amennyiben a következő napokban a 2720 forint felett tud maradni, folytatódhat az emelkedés, ez esetben 2840 forintnál találjuk a következő fontosabb ellenállást.

Csendben egyéves csúcson a Telekom

A Magyar Telekom árfolyama a 425 forintos ellenállást támadja, és akár át is törheti. Amennyiben így lesz, a következő ellenállás 438 forintnál adódhat. Az RSI-indikátor a túlvett tartomány közelében mozog, így már nincs túl nagy tér felfelé, de ennyi még benne lehet a részvényben.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.