BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok
Castel,San,Giovanni,,Italy,-,July,24,,2017:,External,Facade amazon

Lecsapott az adóhatóság az Amazon olaszországi egységére

Az olasz hatóságok vizsgálatot indítottak az Amazon Italia Transport ellen. Az Amazont Nyugatról és Keletről is szorongatják, a cég az Egyesült Államokban trösztellenes eljárásokkal és perekkel néz szembe.

Az olasz adóhatóság mintegy 121 millió eurót foglalt le az Amazon e-kereskedelmi óriáscég egyik olaszországi egységénél (Amazon Italia Transport) adócsalás és illegális munkaügyi gyakorlat miatt folytatott nyomozás részeként. A Reuters megkeresésére a cég egyelőre nem kommentálta az eljárást.

Castel,San,Giovanni,,Italy,-,July,24,,2017:,External,Facade
Fotó: Shutterstock

Az Amazonra rájár rúd, a vállalatot Nyugatról és Keletről is szorongatják: az orosz–ukrán háború kirobbanása óta Oroszországban rendszeresen bírsággal sújtják a céget, mert az Amazon birtokolta, videójátékok közvetítésére szakosodott Twitchen Moszkva szerint hamis információkat terjesztettek az fegyveres konfliktusról.

A Biden-kormányzat alatt a trösztellenes ügyekért felelős vezető tisztviselők – az FTC-t vezető Lina Khan és az igazságügyi minisztérium trösztellenes részlegét irányító Jonathan Kanter – fokozták fellépésüket a Big Tech ellen. Tavaly májusban a vállalat beleegyezett, hogy 25 millió dollárt fizet, mivel megsértette a gyermekek adatvédelmére vonatkozó törvényeket az Alexa hangalapú asszisztensén keresztül. 

Egy évvel ezelőtt az FTC külön beperelte a céget, amiért állítólag rászedte az ügyfeleket, hogy beleegyezésük nélkül iratkozzanak fel a Prime szolgáltatásra. A felügyeleti szerv és 17 állam 2023 ősszel beperelte az a céget, azt állítva, hogy az online kiskereskedő jogellenesen használja ki helyzetét a versenytársak ellehetetlenítésére.

Sokmilliós bírságot kaphat, aki visszaél az Amazon termékével

A kereskedelmi cégóriás fontos figyelmeztetéssel látta el a jelenleg akciós, népszerű Fire TV Stick eszközeit: akár 50 000 fontos bírságot is kaphatnak azok, akik illegálisan használják az eszközt. Az Amazon Prime Day alkalmával sokan lecsaptak a leárazott termékre, viszont azt fontos tudniuk, hogy az illegális használat sokba kerülhet.

 

 

Ajánlott videók

Továbbiak

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.