BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok
EP2I5289

Hamarosan az MFB-nél is elérhető lesz a Széchenyi Kártya Program

A Széchenyi Kártya Program MAX+ keretében 2022 óta érhetők el a Széchenyi Beruházási Hitel MAX+, az Agrár Széchenyi Beruházási Hitel MAX+ és a Széchenyi Likviditási Hitel MAX+ termékek. A hitelkonstrukciókhoz jelentős állami kamat-, kezelésiköltség- és kezességidíj-támogatás kapcsolódik.

Hamarosan közvetlenül a Magyar Fejlesztési Banknál (MFB) is elérhetők a Széchenyi Kártya Program MAX+ egyes termékei. Az MFB és a Kavosz Zrt. tovább erősödő együttműködésének köszönhetően a hazai kkv-k még több finanszírozó közül választhatnak a kedvezményes Széchenyi Beruházási Hitel MAX+, Agrár Széchenyi Beruházási Hitel MAX+ és Széchenyi Likviditási Hitel MAX+ hitelkonstrukciók igénylésekor.

EP2I5289
Fotó: Teknős Miklós

A Széchenyi Kártya Program MAX+ keretében 2022 óta érhetők el a Széchenyi Beruházási Hitel MAX+, az Agrár Széchenyi Beruházási Hitel MAX+ és a Széchenyi Likviditási Hitel MAX+ termékek. A hitelkonstrukciókhoz jelentős állami kamat-, kezelésiköltség- és kezességidíj-támogatás kapcsolódik, amely révén a hazai kis- és középvállalkozások rendkívül kedvező kondíciók mellett 

igényelhetnek finanszírozást, többek között beruházási, fejlesztési vagy kapacitásbővítési célokra.

A Kavosz Zrt.-vel kötött megállapodásnak köszönhetően kiterjesztik az említett, bankkártyatermékekhez nem kapcsolódó hitelkonstrukciókat forgalmazó intézmények körét, így ezek a kölcsönök rövidesen a Magyar Fejlesztési Banknál is elérhetővé válnak.

Demkó-Szekeres Zsolt, az MFB vezérigazgató-helyettese szerint a fejlesztési bank célja, hogy közvetlen finanszírozási lehetőséget nyújtson az olyan vállalkozásoknak, amelyeknek a kereskedelmi bankok nem tudnak hatékonyan hitelezni. Hozzátette: a kijelölt SZKP MAX+ termékeket az MFB is azonos kondíciók és feltételek mellett biztosítja a vállalkozóknak.

„Nagy örömünkre szolgál, hogy az MFB-t is a Széchenyi Kártya Program MAX+ forgalmazói között üdvözölhetjük, immár 14. bankként – mondta Krisán László, a Kavosz vezérigazgatója. Hangsúlyozta, hogy ezzel a programban részt vevő hitelintézetek a hazai bankszektor 95 százalékát lefedik, ami jelentős mérföldkőnek számít.

A kormány új gazdaságpolitikai akciótervéhez illeszkedő Demján Sándor Program keretében a Széchenyi Kártya Program beruházási hiteleinek kamata még kedvezőbbé válhat, várhatóan 3,5 százalékra csökkenhet. Az intézkedés jelentős segítséget nyújthat a vállalkozásoknak, ezáltal hozzájárulhat a termék iránti kereslet növekedéséhez is, ehhez járul hozzá az igénylési pontok bővülése.

Még sokáig nem lesz vetélytársa a Széchenyi Kártya Programnak

Annak ellenére, hogy a kis- és középvállalkozásoknak kínált piaci forint vállalkozói hitelek kamatai jelentősen csökkentek az elmúlt egy évben, az állami támogatás mellett működő Széchenyi Kártya Program konstrukcióival még mindig nem tudnak versenyezni. Az utóbbiak pedig nagyban hozzájárultak ahhoz, hogy szinten maradhatott a kkv-hitelállomány Magyarországon.

 

Ajánlott videók

Továbbiak

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.