BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Már csak két hónapig tart a csiphiány?

Június végére érheti utol az autóipari csipkeresletet a Taiwan Semiconductor.

A Taiwan Semiconductor Manufacturing (TSMC) vállalat elnöke nyilatkozott a CBS-nek, ahol elmondta, hogy várakozásaik szerint június végére érheti utol a vállalat az autóipari csipkeresletet.

Mark Liu hozzátette, hogy először decemberben észlelték a csiphiányt, azóta egyre nagyobb hatásfokon próbálták tartani a gyártást.

Fotó: Shutterstock

Mark azonban figyelmeztetett, hogy ez nem jelenti azt, hogy két hónap múlva megszűnik a globális csiphiány, ám a minimumelvárásokat már ki tudja majd szolgálni a vállalat.

Tavaly a koronavírus megjelenésével hatalmasat ugrott a csipkereslet, mivel az emberek kénytelenek voltak elkezdeni otthonról dolgozni, melynek következtében dinamikusan megnőtt a számítástechnikai eszközök kereslete. Így a nagyobb csipgyártók átálltak az autócsipek előállításáról egyéb termékekre, majd miután ismét beindult a gépjárművek piaca, akkor már nem volt kapacitás újraindítani a nélkülözhetetlen kis integrált áramkörök gyártását.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.