BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok
Olympic Games Paris 2024: Opening Ceremony

Párizs 2024: már a megnyitón sikerült ezzel felbőszíteni Dél-Koreát

A dél-koreai sportminisztérium panaszt kíván tenni Franciaországnál kormányzati szinten, miután összekeverték a nevét Észak-Koreáéval a párizsi olimpia pénteki megnyitóján. A Nemzetközi Olimpiai Bizottság bocsánatot kért a bakiért.

Az olimpiai szervezők nagyon sajnálják, és bocsánatot kértek azért, hogy a dél-koreai sportolókat tévedésből észak-koreaiként mutatták be a párizsi megnyitón.

Párizs 2024, Dél-Korea, Észak-Korea
Párizs 2024: megsértették Dél-Koreát, miután az ország nevét összekeverték Észak-Koreával a megnyitón / Fotó: Belga via AFP

A BBC arról számolt be, hogy miközben az izgatott, zászlót lengető csapat a Szajna folyón hajókázott, 

a francia és az angol bemondók a Koreai Népi Demokratikus Köztársaság nevét használták – Észak-Korea hivatalos nevét.

Ugyanezt tették – helyesen –, amikor Észak-Korea delegációja elhajózott mellettük. A feliratozással ugyanakkor nem volt gond, ott nem keverték össze a két országot, amely a második világháború óta folytonos feszültségben él egymással.

A dél-koreai sportminisztérium 

„határozott panaszt kíván tenni Franciaországnál kormányzati szinten” a kínos baklövés miatt.

A közlemény szerint a második sportminiszter-helyettes, Csang Miran, 2008-as olimpiai bajnok súlyemelő, találkozót követelt Thomas Bach olimpiai bizottsági elnökkel – írja a Telex, hozzátéve: a Nemzetközi Olimpiai Bizottság bocsánatkérést tett közzé hivatalos koreai nyelvű X-fiókján.

„Szeretnénk nyomatékosan bocsánatot kérni azért a hibáért, amely a dél-koreai küldöttség bemutatásakor történt a nyitóünnepségen” – írták a posztban.

Ajánlott videók

Továbbiak

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.