BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Orbán Viktor: Nekünk a Szajna a Balaton

A párizsi olimpia 10 kilométeres nyílt vízi úszásában óriási bravúrban szereztek érmeket a magyar sportolók. Orbán Viktor üzent a Szajna hőseinek.

Rasovszky Kristóf és Betlehem Dávid is részt vett a párizsi olimpia 10 kilométeres nyílt vízi úszásában. Rasovszky – aki három éve Tokióban második volt – szinte végig vezetett a 10 kilométeres pénteki viadalon, és meggyőző teljesítménnyel olimpiai bajnok lett. A szám másik magyarja, Betlehem Dávid ugyancsak kiváló versenyzéssel, remek hajrával csapott a célba harmadikként.


Orbán Viktor a Facebookon üzent az érmet szerző sportolóknak: 

Dicsőség a Szajna hőseinek!

A kormányfő hozzátette, hogy gratulál Rasovszky Kristófnak és Betlehem Dávidnak, és egy korábbi magyar slágerre utalva azt is írta, hogy

Nekünk a Szajna a Balaton.

Korábban megírtuk, hogy Párizs sokat tett azért, hogy a folyó vize alkalmas legyen sportolásra, de mégsem sikerült elkerülni, hogy megbetegedjenek sportolók. A Szajnában a baktériumok szintje folyamatosan ingadozik, a szakemberek naponta ellenőrizték a víz minőségét. A megbetegedések ellenére az olimpia vezető tisztségviselői alkalmasnak nyilvánították a folyót az úszásra. Egy triatlonista kórházba került, mások csak megbetegedtek.

 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.