BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Kommentek miatt rúgta ki egyik vezetőjét az Apple

Antonio García Martíneznek 2016-os könyve miatt kellett távoznia, mely nőgyűlölő kijelentéseket tartalmaz kritikusai szerint.

Mindössze néhány hetet bírt ki új állásában Antonio García Martínez reklámtechnológiával foglalkozó szakember – írja a The Wall Street Journal.

Martínez korábban a Facebooknál töltött idejéről írt ellentmondásos könyvet Chaos Monkeys címmel. A 2016-ban megjelent könyv azonban számos olyan részletet tartalmaz, ami kiverte a biztosítékot a diverzitásra és egyenjogúságra nagy hangsúlyt helyező cégnél.

A férfit elsősorban nőgyűlölőnek minősített megjegyzése miatt támadták a cég dolgozói.

Fotó: Shutterstock

Miután a Business Insider május 10-én megírta, hogy Martinez az Apple munkatársa lett, napok alatt petíció és a cég dolgozói irányából érkező nyilvános kritikák tárgya lett, míg végül a vállalat szerdán meg is vált tőle.

A férfi ellen írott levélben több mondatot is kiemeltek könyvéből, mint például:

A legtöbb nő a Bay Areában puha és gyenge, elkényeztetett és naív és felvilágosodottságnak hangoztatása ellenére a levegőbe beszél.

illetve egy másik helyen pedig arról is írt, hogy a legtöbb nő a Facebooknál nem tudja hogyan kell öltözni.

Az Apple-nél mindig inkluzív és befogadó munkahelyet kívántunk létrehozni. Nincs helye olyan viselkedésnek, mely másokat lekicsinyel vagy diszkriminál

– közölte a vállalat szóvivője, ám a cég egyéb részleteket nem közölt az elbocsátásról.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.