BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

A Huawei új telefonja csak Kínában tud versenyezni az új iPhone-nal

A Huawei Mate XT nagy előnyre tesz szert a kínai piacon, mivel az új iPhone egyelőre mesterségesintelligencia-funkciók nélkül fog megjelenni Keleten. Az Apple Intelligence nélkül az új iPhone-ok nem lesznek csábítók, miközben a Huawei új telefonja technológiai csodának is mondható.

A Huawei Technologies kedden bemutatta új, háromirányú hajlítható telefonját, a Mate XT-t, amely egy Z alakú dizájnnal érkezik, és várhatóan szeptember 20-án kerül a boltokba – éppen azon a napon, amikor az Apple új iPhone modellje is elérhetővé válik. A Huawei ezzel a lépéssel igyekszik tovább erősíteni pozícióját Kína legnagyobb okostelefon-piacán, megelőzve a nagy rivális Apple-t.

mate xt, Huawei
A Huawei új telefonja csak Kínában tud versenyezni az új iPhone-nal / Fotó: Huawei

A Huawei weboldalán több mint 3,6 millió előrendelést regisztráltak az új telefonra, melyhez előlegfizetés sem szükséges. Összehasonlításképpen: az IDC kutatócég adatai szerint az összes globálisan értékesített hajlítható telefon mennyisége a második negyedévben mindössze 4 millió darab volt – írja a Reuters.

A kínai vásárlók élesen kritizálták az új iPhone 16-ost, mivel Kínában jelentős hátránnyal, a mesterségesintelligencia-funkciók nélkül jelenik meg.

A Mate XT kiemelkedő érdeklődése rávilágít a Huawei azon képességére, hogy a szigorú amerikai szankciók ellenére is sikeresen helytálljon a piacon, és erősítse pozícióját az Apple-lel szemben, de ez főleg a kínai piacra igaz, ugyanis az MI-funkciók nélkül nem sok értelme van az új iPhone-nak. 

Az Apple és a technológiai cégek világszerte versenyt futnak azért, hogy a termékekbe MI-t építsenek, és a telefonok várhatóan az egyik legfontosabb csatatérnek számítanak. Az Apple Intelligence, a vállalat mesterségesintelligencia-szoftvere a személyes asszisztens, a Siri fejlesztésére, valamint olyan funkciók fejlesztésére szolgál majd, mint a telefon kamerája által rögzített tárgyak felismerése és azonosítása.

Az Apple Intelligence tesztváltozata a jövő hónapban lesz elérhető az angol nyelvű változatban.

A Huawei tehát vezető pozícióban van Kínában, ameddig az Apple nem teszi széles körben elérhetővé az MI-funkciókat. A gyártó már korábban is sikeresen mutatott be kétirányú hajlítható telefonokat, amelyekkel idén sikerült megelőznie a Samsungot, és a hajlítható telefonok legnagyobb gyártójává vált globálisan. Bár a Mate XT várhatóan magas áron lesz kapható, és korlátozott mennyiségben kerül forgalomba, a szakértők szerint inkább a technológiai fölény szimbólumaként tekinthető, mint jelentős értékesítési tényezőként.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.