BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok
2016

Rém rendes álom

2015.12.30., szerda 05:00

Hogy mit szeretnék az új évtől? Természetesen világbékét. Mi mást? Idehaza pedig normális, élhető, mosolygós, önfeledten örülni tudó országot. Nem Mutyilandet. Nem olyant, ahol nyomvályúba ragadt szekértáborok dobálják egymásra marokszám sarat, védelmezik saját üzletüket, miközben „Európa legszigorúbb” közbeszerzési törvényét lékelik meg, és az uniós források zuhataga alá mást nem engednek oda. Ezzel szemben azt szeretném, hogy mind a társadalomban, mint a gazdaságban nyerjen végre teret az erkölcsi tartás, az etikus magatartás, és hogy ez miből is áll, azt ne felülről magyarázzák el. Szeretném, ha a domináns, „kiveszi belőle a részét” helyett a „hozzáteszi a magáét” felfogás válna elfogadottá.

A kormánytól kiszámítható gazdaságpolitikát, a Volkswagentől tiszta dízelautókat, Andy Vajnától újabb kaszinókat, Varga Mihálytól kasszasikereket várok. Magyarország külső megítélésének javulását, hitelminősítői besorolásunk kiszabadulását a bóvli kategóriából szerény megemlékezéssel nyugtáznám. Ahogy a kormány, úgy én is szeretném a háztartásunk hiányát 3 százalék alatt tartani, látni a hitelezés felpörgését, hogy a kézhez vett, Matolcsy szignójú friss bankókból egy szerényebb ingatlanberuházásra is fussa. A Microsofttól pedig azt, hogy javítson a Skype minőségén, hogy a Norvégiába szakadt nagyfiammal könnyebben tudjam tartani a kapcsolatot.

Erre koccintsunk! És ne koccanjunk.

Milyen év lehet 2016? Ezt a kérdést tettük fel kollégáinknak az év végén. Itt olvashatja, mit várnak a Világgazdaság munkatársai az új évtől.

A szerző további cikkei

Vélemény cikkek

Továbbiak

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.