BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Borul az amerikai lakáshitelpiac

Ma már minden nyolcadik lakáshiteles adós törlesztési gondokkal küzd az Egyesült Államokban, és rohamosan nő a végrehajtásig eljutott szerződések száma is – derül ki a RealtyTrac Inc. által publikált adatokból.

A társaság adatai szerint több mint másfél millió lakáshitel-szerződést mondtak fel a bankok az első fél évben, ez 15 százalékos növekedést jelent az egy évvel korábbi adathoz képest: s azt jelenti, minden nyolcvannegyedik amerikai háztartás ingatlanhitele eljutott a végrehajtás stádiumáig. Szakértők szerint arra is alig van esély, hogy megforduljon a növekvő tendencia, hiszen az emelkedő munkanélküliségi ráta és a csökkenő lakásárak egyaránt gerjesztik ezt a folyamatot.

A cikk teljes terjedelmében csak előfizetőink számára elérhető. A cikket - az összes mai cikkel együtt - egy emelt díjú SMS elküldésével olvashatja el.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.