BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Három 4-es metró is kijönne a cégek adótartozásából

Több mint 1600 milliárd forint adóhátralékot halmoztak fel eddig a feketelista.hu-n szereplő vállalkozások. Ebből legalább háromszor lehetne megépíteni a 4-es metró vonalát. Van olyan cég, amelynek egyedül sikerült csaknem 10 milliárd forintos adótartozást felhalmozni.

Hetente átlagosan 5365 vállalkozás ellen rendelnek el adóvégrehajtást – derül ki a feketelista.hu legújabb összesítéséből.

A feketelista.hu adatai szerint egy évben folyamatosan csaknem120 ezer vállalkozás neve szerepel az adóvégrehajtás alá vont cégekről készült listán annak ellenére, hogy hetente több mint ötezer cég adó-végrehajtási ügyét lezárják. A 120 ezer cégnév között több mint 55 ezer már legalább egy éve szerepel a kétes hírű listán.

Az adóhatóság kimutatásai szerint a listán szereplő vállalkozások eddig több mint 1600 milliárd forint adóhátralékot halmoztak fel, van olyan cég, amelynek adótartozása már megközelítette a tízmilliárd forintot.

Ez év első negyedében egyébként 33 ezer végrehajtási eljárás indult, miközben 30 ezer ügy fejeződött be. Összesen 616,6 milliárd forint tartozás állt végrehajtás alatt. A jelenleg „napirenden” lévők között 25 olyan cég található, amely ellen egymilliárd forintot meghaladó adótartozás miatt folyik a végrehajtás, a legnagyobb összeg 6,7 milliárd forintra rúg.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.