BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

A német kormány nekiment az atomkonszerneknek

Angela Merkel kancellár (CDU) bírálalttal illette a német atomlobbinak azt a fenyegetőzését, hogy amennyiben új adót vezetnek be, akkor az atomerőműveket leveszik az energiahálózatról.

Amikor tárgyalások vannak folylamatban, nem segít, ha kívülről fenyegetőzések hangzanak el - fogalmazott Merkel asszony új szóvivője, Steffen Selbert. A konszerneknek előbb a kormányt kellett volna figyelmeztetniük, hogy sor kerül az atomreaktorok azonnali lekapcsolására, ha a koalició új adót és magasabb biztonsági követelményeket állapít meg.

A szövetségi kormány szerint még nem állapították meg az (atomerőművekre vonatkozó" működési időt. Ezt az energiatervezettel együtt teszik meg. Az N24 tévé szerint a villamossági konszernek időközben felajánlották a kormánynak, hogy a hosszabb üzemeltetési időből származó és a várt, milliárdokban számolható többletnyereség feléről lemondanak a szövetségi állam javára.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.