BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Megbénult az orosz gazdaság

Súlyos kiesést okozott a mezőgazdasági és ipari termelésben a hetek óta tartó tűzvész

Akár egy százalékponttal is visszavethetik az orosz GDP növekedését a hetek óta tomboló erdőtüzek és a szokatlan forróság. A fővárost és környékét elborító füst hatására az ipari termelés jelentős része leállt, a tőzsdén csökkent a kereskedelmi volumen, sokan pedig otthon maradtak vagy vidékre menekültek a rendkívül veszélyes szmogot elkerülendő. A hőhullám okozta szárazság miatt ráadásul rendkívül rossz gabonatermés ígérkezik, ennek következtében sokan máris az élelmiszerárak világpiaci elszabadulásától tartanak.

Az áldozatok számával kapcsolatban eddig számos, sokszor egymásnak ellentmondó becslés látott napvilágot. A helyzet felmérését különösen nehezíti, hogy az orosz hatóságok szemmel láthatóan igyekeznek „szépíteni” a statisztikákon, ezért továbbra sincs pontos adat arról, hogy az erdőtüzek közvetlen áldozatain felül még hányan haltak meg a fővárost tartósan ellepő füstfelhő káros hatásai miatt.

További részletek a holnapi Világgazdaságban!

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.