BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Korlátoznák az agrártámogatások összegét

Az egyes termelőknek kifizetett közvetlen agrártámogatások összegének maximálásáról szól egy brüsszeli tervezet. A Reuters birtokába került munkaanyag az EU közös agrárpolitikájának (KAP) 2013-tól esedékes reformjával kapcsolná öszsze a változtatást.

Konkrét összegről nem esik szó a javaslatban. Egy brüsszeli forrás szerint a változtatás következtében nem módosulna az EU 130 milliárd eurós éves költségvetéséből 55 milliárd eurót kitevő támogatási keret – írja az EurActiv. Ez főleg az agrártámogatásban erőteljesen érintett latin országok irányába tett gesztus, amelyek a támogatási szint megtartását, lehetőség szerint pedig akár növelését szeretnék elérni 2013 után.

Az agrártermelésüktől erősen függő spanyolok, franciák vagy olaszok mellett ugyanakkor Berlin is eltökélt a támogatási szint megtartását illetően. A német tartományok illetékes tárcavezetői és a szövetségi kabinet agrárminisztere pénteken adtak ki közös nyilatkozatot, amelyben a támogatások magas szintjének megtartására szólítanak fel. VG

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.