BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

"Németország továbbra is erőd marad"

A német ipari termelés a vártnál jobban növekedett augusztusban, az elemzők szerint az adat azt jelzi, hogy Európa legnagyobb gazdaság továbbra sem torpant meg.

Az ipari termelés 1,7 százalékkal növekedett, miközben a szakértők csak 0,5 százalékos növekedést vártak. Kiigazítva az előző év azonos időszakához képest 10,7 százalékkal emelkedett a kitermelés. A német gazdaság a második negyedévben húsz éve nem látott sebességgel erősödött, és a jelek szerint továbbra is erőteljesen bővül, még ha kevésbé dinamikusan is.

"Németország továbbra is erőd marad és aránylag jól vészeli át a következő időszakot"-  fogalmazott a Bloombergnek nyilatkozva Joerg Lueschow, a WestLB közgazdásza. Az elemző szerint a fellendülés folytatódik, bár lendülete kissé csökken. Ezzel egyetért a német gazdasági minisztérium is, amelynek közleménye szerint természetes, hogy az előző negyedévben mért száguldást követően kissé csökkent a tempó.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.