BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Orbán: minket is magával ránt, ha leértékelik az eurózónát

"Bár mi nem vagyunk tagja az eurózónának, mégis azért érdemes szorítanunk, hogy az tagországok miniszterelnökei megegyezésre jussanak" - mondta a miniszterelnök a Hirado.hu tudósítása szerint.

Bár Magyarország nem tagja az eurózónának, de ha annak rosszul megy, Magyarországnak is rosszul megy, és ha leértékelik az euróövezetet, az magával rántja Magyarországot is - mondta Orbán Viktor miniszterelnök az Európai Néppárt marseille-i kongresszusán magyar újságíróknak.

A kormányfő szerint "bár mi nem vagyunk tagja az eurózónának, mégis azért érdemes szorítanunk, hogy az eurózóna országainak miniszterelnökei megegyezésre jussanak". Orbán Viktor hozzátette: az biztosnak látszik - és a magyar nemzeti érdekekkel is egybeesik -, hogy a közös pénz, "az euró mögé közös költségvetési gazdálkodást és szigorú gazdálkodási elveket helyeznek majd az eurózóna tagállamai".

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.