BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Ennyivel kevesebbet nyaraltunk

A kereskedelmi szálláshelyek vendégeinek száma 2,4 százalékkal nőtt júliusban az egy évvel korábbihoz mérve, és 3,3 százalékkal több vendégéjszakát töltöttek el.

A külföldi vendégek száma 8,6 százalékkal nőtt, és 8,9 százalékkal több vendégéjszakát töltöttek Magyarországon, míg a belföldi vendégek száma 2,4 százalékkal, az éjszakáké 1,1 százalékkal csökkent - jelentette hétfőn a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).

A kereskedelmi szálláshelyek összes bruttó árbevétele folyó áron 9,6 százalékkal emelkedett tavaly júliushoz hasonlítva, a 30,1 milliárd forint bruttó árbevételen belül a szállásdíjbevétel 18,5 milliárd forint volt. 

A szállodák szobakihasználtsága átlagosan 57,5 százalékos volt, ezen belül az ötcsillagosok 74,5, a négycsillagosok 67 százalékos foglaltságot mutattak - közölte a KSH.


 

MTI-->

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.