BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Az osztrák pénzügyminiszter az adócsalás szigetéről

Nagy-Britannia "az adócsalás és a pénzmosás szempontjából a boldogok szigete" - mondta az osztrák pénzügyminiszter a Die Presse című bécsi lapnak adott interjújában.

Az adóparadicsomokról és az osztrák banktitokról folyó vitában Maria Fekter most visszalőtt: "nem mi vagyunk a probléma, hanem Nagy-Britannia, az adócsalás és a pénzmosás érdekében a boldogok szigete." A pénzügyminiszter és Michael Spindelegger osztrák alkancellár közös interjúban védekeznek azzal a szemrehányással szemben, miszerint Ausztria adóparadicsom lenne.

"Amit Ciprustól kérünk, azt az Egyesült Királyságtól is elvárjuk. Nem igazságos, hogy ott a tröszt-konstrukciók tulajdonképpen paradicsomok" - mondta Fekter. A Die Presse megjegyezte, ha Fekter az adóparadicsomok feloszlatását feltételül szabja a banki ügyfelekre vonatkozó információk továbbadására, ezzel tudatosan emeli az akadályt az EU és Ausztria közti megegyezés útjában. Nagy-Britannia viszont azzal érvelhet, hogy a társult területeken több adóparadicsom már átállt az információcserére. Így a Guernsey sziget már 2012. július 1-je óta részt vesz banki ügyfelekre vonatkozó adatok továbbadásában. Man szigete is elkötelezte magát az információcserére.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.