BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Kevesebben folyamodtak segélyért az Egyesült Államokban

Az Egyesült Államokban az elemzők által vártnál kevesebben folyamodtak első alkalommal munkanélküli segélyért a múlt héten - közölte csütörtökön az amerikai munkaügyi minisztérium.

Az első alkalommal segítséget kérők száma az előző héten ezerfős emelkedéssel 308 ezerre emelkedett, de alatta maradt az elemzők által várt 313 ezres számnak.

A heti növekedés ellenére az első alkalommal segélyért folyamodók száma még mindig a gazdasági válság előtti szinten maradt, és az elemzők szerint ez arra utalhat, hogy a végéhez közeledik a tartós leépítések hosszú időszaka Amerikában.

Az első alkalommal munkanélküli segélyéért folyamodók számát mérő négyhetes mozgóátlag 3750 fős csökkenéssel 305 ezer főre változott. A mutató, amely segít kiszűrni a nagyobb heti ingadozásokat, 2007 májusa óta nem volt ilyen alacsony.

A munkaügyi minisztérium csütörtöki adatai különösen fontosak lehetnek a pénzügyi befektetők számára, mert az amerikai kormányzati intézmények részleges leállása miatt több heti gazdasági statisztikai adat bejelentése is elmaradt.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.