BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Esett a kínai export

A legfrissebb vámstatisztikák szerint Kína exportja márciusban 6,6 százalékkal 170,11 milliárd dollárra zsugorodott, aggodalmakat váltva ki az ország kereskedelmi szektorának egészsége és gazdaságának ereje felől.

Az import ugyanakkor 11,3 százalékkal 162,41 milliárd dollárra csökkent, míg a teljes külkereskedelmi forgalom 9 százalékkal 332,52 milliárd dollárra mérséklődött. Így az előző havi 22,98 milliárd dolláros külkereskedelmi hiány után márciusban 7,71 milliárdos aktívumba fordult az egyenleg.

Zheng Yuesheng, a vámhivatal szóvivője szerint nincs ok aggodalomra az exporteséssel kapcsolatban, mert tavaly márciusban a kiviteli adatok kiugróan magasak voltak. A kimutás szerint tavaly márciusban az exportmutatók 20 százalékkal ugrottak meg, a tőkeáramlások exportként való feltüntetése miatt.

Kína idei célkitűzése a kereskedelmi forgalom bővülésében 7,5 százalék, amely elmarad a tavalyi 8 százalékos céltól, amiből 7,6 százalék valósult meg.
 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.