BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Nőtt az energiafogyasztás Kínában

Kína energiafogyasztása 0,7 százalékkal nőtt az első hat hónapban éves szinten - közölte a kínai energiaügyi hatóság, amely azonban nem ismertetett számokat a tényleges energiafelhasználásról.

A statisztikai hivatal számításai szerint a világ legnépesebb országának fogyasztása 3,6 milliárd tonna szénegyenérték volt tavaly, ami 0,3 százalékos növekedés az egy évvel korábbihoz képest. Bár a kínai energiafogyasztás az utóbbi két évtizedben megháromszorozódott, az elmúlt években lassult a növekedés a gazdaság bővülésének a mérséklődése miatt.

A kínai kormány szennyező anyagok kibocsátása elleni "háborújának" elsődleges célpontja a szénbányászat. Az ágazat termelése 5,8 százalékkal, 1,79 milliárd tonnára csökkent az első fél évben, az állóeszköz-beruházások 12,8 százalékkal, 168,6 milliárd jüanra (27,15 milliárd dollár) estek.

Eközben 2,1 százalékkal 110 millió tonnára nőtt az olajtermelés, a földgáz kitermelése pedig 4,3 százalékkal, 67,4 milliárd köbméterre emelkedett.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.