BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Az átlagosra esett vissza a beszerzésimenedzser-index

Decemberre 4,1 százalékponttal 52,2 százalékra esett vissza a beszerzésimenedzser-index, amivel visszatért a hosszú távú - 1995 óta mért - átlaghoz és árnyalatnyival meghaladja a legutóbbi három év 52,1 százalékos átlagát - jelentette hétfőn a Magyar Logisztikai, Beszerzési és Készletezési Társaság (MLBKT).

Az előző hónapokhoz képest csökkent a növekedés üteme az ünnepek - kevesebb munkanap volt - és a decemberi leállások miatt.
   
A termelés indexe a novemberi értékhez képest csökkent, de a növekedést a visszaeséstől elválasztó 50 pont felett maradt, immár tizedik hónapja. Az új rendelések indexe erősebben csökkent ugyan, de 50 pont feletti értéke az új megrendelések növekedését jelzi az előző hónaphoz képest. A foglalkoztatottsági index ismét 50 pont fölé került decemberben, amivel 7:5-re javította a növekedést és csökkenést mutató hónapok arányát a tavalyi évben.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.