BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Oroszországban nőtt a kiskereskedelmi forgalom és csökkent a munkanélküliség

Oroszországban júliusban nőttek a kiskereskedelmi eladások és csökkent a munkanélküliség éves összevetésben.

Az orosz statisztikai hivatal csütörtökön közölte: a júliusi kiskereskedelmi forgalom 1 százalékkal emelkedett éves szinten. A hivatal beszámolt továbbá arról is, hogy az első hét hónapban az orosz kiskereskedelmi forgalom 0,2 százalékkal zsugorodott a tavalyi azonos időszakkal összevetve.

Az orosz kiskereskedelmi forgalom 0,2 százalékkal zsugorodott. Forrás: AFP

Oroszországban 3 millió 910 ezer volt a munkanélküliek száma júliusban. Ez a gazdaságilag aktív népesség 5,1 százaléka, ami 5,3 százalékkal alacsonyabb az egy évvel korábbinál. Idén júliusban a gazdaságilag aktívak száma 76,4 millió volt Oroszországban, ami a teljes lakosság 52 százaléka.

Az orosz statisztikai hivatal arról is beszámolt, hogy az első hét hónapban a mezőgazdasági termelés 0,7 százalékkal csökkent, az építőipari termelés pedig 1,6 százalékkal nőtt éves szinten.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.