BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Javultak a munkanélküliségi mutatók Olaszországban

Olaszországban az idei második negyedévben 10,9 százalékra csökkent a munkanélküliségi ráta az előző év azonos időszakában mért 11,5 százalékról – tette közzé az olasz statisztikai hivatal (ISTAT) kedden.

Az előző negyedévhez képest 0,4 százalékponttal javult a munkanélküliség mutatója, a második negyedéves ráta 2012 óta a legkedvezőbb. Az olasz statisztikai hivatal adatai szerint 2017 második negyedévében 154 ezerrel, 2,83 millióra csökkent a munkanélküliek száma az előző év azonos időszakához képest.

A ráta javulása jó hír a kormány számára, azonban a fiatalok munkanélküliségi mutatója még mindig aggasztóan magas, mintegy 40 százalék. Az olasz kormány eredeti becslése szerint a GDP az idén 1,1 százalékkal nő a tavalyi 0,9 százalékkal szemben, ami még mindig jóval elmarad az euróövezet átlagától.

A közelmúlt vártnál jobb gazdasági teljesítményét látva azonban szakértők szerint még szeptemberben 1,4-1,5 százalékra javítják a növekedésre vonatkozó hivatalos előirányzatot.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.