BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Gyengébben teljesített az orosz gazdaság a vártnál

Az orosz gazdasági növekedés lassult az idei harmadik negyedévben és kisebb volt a kormányzati várakozásnál az orosz szövetségi statisztikai hivatal adatai szerint.

Az orosz szövetségi statisztikai hivatal, a Roszsztat hétfőn közölt nem végleges adata szerint a hazai össztermék (GDP) 1,8 százalékkal nőtt a harmadik negyedévben éves összevetésben.

A második negyedévben a GDP-növekedés nagyobb, 2,5 százalékos volt. Az orosz GDP az idei első negyedévben 0,5 százalékkal nőtt, a tavalyi utolsó három hónapban pedig még 0,3 százalékos gazdasági zsugorodást jegyeztek fel.

Moszkvában előzetesen jobb gazdasági mutatókat vártak.
Forrás: AFP

A szeptember végével záródott harmadik negyedévre a gazdaságfejlesztési minisztérium jelentősebb, 2,2 százalékos gazdasági bővüléssel számolt.

A gazdaságfejlesztési minisztérium előrejelzése szerint a folyó negyedik negyedévben az orosz gazdaság 2 százalékot meghaladó mértékben nő, az év egészében pedig 2,1 százalék lesz a bővülés. Az orosz jegybank október végén ismertetett legújabb prognózisában 1,7-2,2 százalékos idei gazdasági növekedés szerepelt.

Az IMF ma publikált, őszi „Regional Economic Outlook” prognózisában Oroszország idei növekedési előrejelzést 0,4 százalékponttal 1,8 százalékra, a jövő évit 0,2 százalékponttal 1,6 százalékra emelte az IMF, a 2019-est pedig 1,5 százalékon, változatlanul hagyta.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.