BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

A nyugdíjasoknak több mint a fele rugalmas időbeosztásban dolgozna

A megkérdezett nyugdíjasok több mint 21 százaléka heti 40 órát vagy még annál is többet dolgozna.

A Közérdekű Nyugdíjas Szövetkezetek Országos Érdekvédelmi Szövetsége (KÖZÉSZ ) jónak és életképesnek tartja a nyugdíjas szövetkezeti rendszert – olvasható a KÖZÉSZ közleményében.

A szervezet tagszervezetei fontosnak tartják, hogy egy helyen legyenek láthatók a lehetőségek. A munkaerőpiac rendkívül jól fogadta az újabb atipikus foglalkoztatási lehetőséget, akár a KKV-szektort, akár a nagy foglalkoztatókat vizsgáljuk – derül ki a szervezet legfrissebb kutatásából.

A KÖZÉSZ azt írja, hogy

a közérdekű nyugdíjas szövetkezeteken keresztül történő munkavállalás egyszerűsége, megbízhatósága, legalitása miatt népszerű. Alapításuk óta fontos szempont a szövetkezeti kollégák szakértelme, a rugalmas időbeosztás és a széles kínálatból történő választás opciója.

Fotó: Vémi Zoltán /VG

A megkérdezett nyugdíjasok több mint 60 százaléka kiemelten fontosnak tartja, hogy szakértői segítséggel juthat pénzkereseti lehetőséghez.

A szervezet felmérése szerint a megkérdezett nyugdíjasok 55, 6 százaléka mondta azt, hogy rugalmas időbeosztás alapján dolgozna, 22,8 százalékuk heti 20 órát, mindig ugyanazon a napon dolgozna, 21, 6 százaléka pedig heti 40 órát vagy még annál is többet dolgozna.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.