BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Nem várható csődhullám Európában

Az amerikai elnökválasztás tétje, hogy mekkora fiskális stimulust kap az USA gazdasága.

A legtöbb európai országban a vártnál nagyobb visszapattanás volt – mondta Pálffy Gergely, a Raiffeisen Bank elemzője.

A másfél százalék körüli hitelkiáramlás gyenge, de az elmúlt években is hasonlóan alakult, így ez nem jelent veszélyt. A második hullámban nem emelkedtek a kockázati felárak sem vállalati, sem tagállami szinten, nincs fokozott csődveszély.

Elhúzódó elnökválasztásra kell számítani

- mondta Blahó Levente, a Raiffeisen Bank elemzője.

Jelenleg Joe Biden áll nyerésre, azonban a folyamat elhúzódhat a benyújtott keresetek miatt.

Fotó: JIM WATSON and Brendan Smialowski / AFP)

Csak akkor lehet többsége a demokratáknak a szenátusban, ha Joe Biden nyer, alapvetően inkább a Republikánus Pártnak áll a zászló. A részvételi arány nagyon magas volt. Ha Donald Trump marad az elnök, akkor

a fiskális stimulus mérete jelentősen kisebb lehet, mintha Joe Biden lenne az amerikai elnök.

A hivatalos eredményt decemberben kell kihirdetni, így van idő a helyzet tisztázására. Ma várható Fed-döntés, az amerikai jegybank kivárásra játszhat, inkább decemberben várható változás a monetáris politikában. Az olajár alakulása a vírushelyzettől függ, minél súlyosabb a járvány, annál kisebb a kereslet, így az árak is csökkennek.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.