BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Felgyorsulhat a hitelezés

Az OTP Bank 400 milliárd, az FHB Bank 120 milliárd forint hitel felvételéről írt alá szerződést a magyar állammal – közölték tegnap este. A cél a hazai hitelezési kapacitás megnövelése.

A forrás az EU-tól, valamint az IMF-től korábban felvett 20 milliárd euró, amelyből az eredeti megállapodás szerint is 600 milliárd forintot kell az államnak a hazai bankrendszer támogatására fordítania. A kölcsönt a két hazai bank piaci feltételekkel kapta négy évre, két év türelmi idővel.

Az OTP Bank vállalta, hogy Magyarországon helyezi ki az elnyert forrást, melyből legalább 200 milliárd forint céges ügyfélkörhöz juttat. Az állam egy felügyelőbizottsági és egy auditbizottsági helyet kap az OTP-ben. Az FHB-vel kötött szerződés értelmében a hitelintézetnek változatlan szinten kell tartania hitelállományát, és legalább 10 milliárd forint értékben kibocsátani egy éven belüli jelzáloglevelet.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.