BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Ilyet már rég csinált az OTP! A 4000-et közelíti a papír

A bankpapír 337 forinttal, 10,03 százalékkal 3.697 forintra drágult pénteken 15 óra előtt néhány perccel

Tíz százalékot meghaladó árfolyam-emelkedés miatt néhány percre szüneteltették az OTP részvények kereskedését pénteken délután a Budapesti Értéktőzsdén. A bankpapír 337 forinttal, 10,03 százalékkal 3.697 forintra drágult pénteken 15 óra előtt néhány perccel.

Balásy Zsolt, a Concorde Értékpapír Zrt. elemzője szerint pénteken éppen azok a feltörekvő piacok emelkednek a legtöbbet - elsősorban az orosz és a magyar tőzsde -, amelyek a legnagyobb esést szenvedték el az utóbbi két napban. Véleménye szerint ezek a piacok a fejlett országok tőzsdéin várható "lefordulást" árazták, azonban ez nem következett be, így az emelkedés természetes korrekciónak tekinthető.

Emlékeztetett, hogy a BÉT-en az OTP esett a legtöbbet: a keddi 3.748 forintos csúcsárfolyamához képest több mint 10 százalékot. Hozzátette, hogy emellett a bankpapír emelkedésébe belejátszhatott a JP Morgan által pénteken reggel közzétett magas célárfolyam is.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.