BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Fejenként 9 millió forintba került a válságkezelés minden brit polgárnak

A világ legnagyobb gazdaságai az elmúlt évben fejenként tízezer dollárt költöttek arra, hogy megpróbálják rendbehozni a válság pénzügyi következményeit.

Azok a számítások, amelyeket a BBC végzett az IMF adatai figyelembe vételével a G20-akról, azt mutatják, hogy ezek az országok összesen 10 trillió dollárt költöttek el erre a célra.

Az Egyesült Királyság és az Egyesült Államok költötte a legtöbbet. A brit szigetország messze többet, GDP-je 94 százalékát fordította erre a célra, míg az Egyesült Államok nemzeti összterméke 25 százalékát.

Ez egy főre vetítve 30 ezer fontnak, azaz több mint 9 millió forintnak felel meg az Egyesült Királyságban és 10 ezer dollárnak (1,9 millió forint) az Egyesült Államokban. A segélypénz legnagyobb részét a bankrendszernek nyújtott garanciákra fordították.

A pénzügyi szektor veszteségeinek kétharmadát az olyan nagy nemzetközi bankok termelték meg, mint a Citigroup vagy az RBS. A leírások a bankszektor tíz éves profitjának megfelelő mínuszt jelentettek.

A világgazdaság ebben az évben várhatóan 2,3 százalékot zsugorodik.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.